Té de Origen.

De fairtrade thee van Té de Origen is een heerlijke ambachtelijke thee uit Sri Lanka. Uniek is dat er géén productie plaats vind in Nederland. Té de Origen wordt biologisch geteeld door lokale boeren, fair trade ingekocht en verwerkt en verpakt in Sri Lanka.

Alle varianten van Té de Origen zijn 100% biologisch verbouwd zonder kunstmest en pesticiden. Hierdoor krijg je niet alleen lekkere thee, maar ook voor je gezondheid en die van de aarde is het een fijn idee.

We verkopen op dit moment de smaken English breakfast, Earl grey, groene thee, bosvruchten thee en jasmijn thee. Dit assortiment gaan we nog uitbreiden.

 

 

Raw earth collection.

Milieubewust ontworpen serviesgoed dat net zo stijlvol als duurzaam is.
De producten zijn gemaakt van bamboo en mais, versterkt met melamine hars, en voor 100% biologisch afbreekbaar. Het kenmerkt zich door ruwe structuren en een aardse uitstraling.
Raw earth laat zien dat bewust leven vrolijk en trendy kan zijn. Door de variatie aan intense kleuren kan er eindeloos gecombineerd worden. Een feest voor het oog en het kan gewoon in de vaatwasser.

 

 

 

Seepje.

Wat is Seepje??

Seepje maakt wasmiddelen en allesreinigers van superschillen uit Nepal. We gebruiken alleen de schoonste ingrediënten en samen betalen we daar een eerlijke prijs voor. Onze missie? Een schonere én mooiere wereld.

Zo werkt Seepje :

De Sapindus mukorossi vruchten groeien in overvloed aan bomen in- en rondom het Himalaya gebergte. De schillen van deze vruchten bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. In jouw wasmachine komen ze met water in aanraking, waardoor ze dit zeep spontaan vrijlaten! Hypoallergeen en zonder chemische gribussen, maken deze superschillen jouw was heerlijk schoon én zacht.

Vanwege het gunstige klimaat in Nepal groeien daar de grootste vruchten van de hoogste kwaliteit. Deze schillen bevatten dus lekker veel natuurlijk zeep. Ze worden uit ’t wild geoogst en stellen ons in staat een positieve impact te creëren voor het milieu, en alle betrokkenen.

De natuurlijke zeepvorm is fijn voor je huid, je wasmachine en je was! Daarbij werken de schillen ook nog eens als wasverzachter en kun je ze voor alle soorten was gebruiken, zelfs voor delicate stoffen zoals wol en zijde. Voor een extra lekker geurtje, hebben we bij de geurvarianten een flesje met 10 milliliter biologische etherische olie toegevoegd.