Evenementen

Wereldwinkel Scheveningen staat regelmatig met een kraampje bij een evenement, zoals bijvoorbeeld twee keer per jaar bij Muzee Scheveningen, Thimun en Fresh market.

 

 

 

EerlijkWinkelen

Je hoeft je leven niet drastisch te veranderen om de wereld beter te maken.
Als je gaat shoppen, waar doe je dat dan?
Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje?
EerlijkWinkelen wijst je de weg.

Kijk op www.eerlijkwinkelen.nl of haal gratis het boekje in de 70 deelnemende winkels in Den Haag of op Scheveningen.

Fairtrade Den Haag.

Fair trade ondernemen.

Den Haag is sinds 24 oktober 2015 officieel Fairtrade Gemeente. Deze titel geeft aan dat de lokale overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bewoners samen zorgen voor meer eerlijke handel.

Fair trade zorgt voor meer werkgelegenheid en betere leef- en werkomstandigheden in ontwikkelingslanden. Dit past bij Den Haag als internationale stad voor vrede en recht. Er komen in Nederland steeds meer fairtradegemeenten bij. Inmiddels zijn er 72 Nederlandse fairtradegemeenten.

Ruim 160 fairtrade-leveranciers.

In Den Haag zijn er ruim 160 winkels, horeca, bedrijven en organisaties die verschillende fairtradeproducten verkopen of aanbieden. Bijvoorbeeld het Omniversum, De TheeTuin, de Rabobank en het Mauritshuis. Kijk op www.fairtradegemeenten.nl voor meer informatie.

Wereldwinkel Scheveningen neemt ook deel aan de werkgroep Fairtrade Gemeente.