Zilversmid Dambar in Wereldwinkel Scheveningen!

Vrijdag 2 december is zilversmid Dambar uit Nepal in onze winkel aanwezig. Natuurlijk brengt hij een grote collectie aan zilverwerk mee. Sieraden uit eigen atelier, vervaardigd door hemzelf en z’n eigen personeel. Alle geëxposeerde sieraden zijn ook te koop. Ook zal hij demonstreren hoe zijn fairtrade gecertificeerde sieraden gemaakt worden.

Dambar is geboren als Dalit, de laagste kaste in Nepal. Hij had in 1986, na een ziekbed, het geluk een Nederlander te ontmoeten die zijn schoolgeld en opleiding tot zilversmid betaalde. Zijn Nederlandse sponsor hielp hem daarna met de bouw van een huis met werkplaats in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Dambar wilde op zijn beurt ook andere kansarme mensen uit de laagste kaste helpen. Hij maakte van zijn atelier een soort bedrijfsschool, waar andere mensen uit dezelfde kaste het vak van zilversmid kunnen leren. Zo krijgen ze de kans een zelfstandig bestaan op te bouwen.
https://www.youtube.com/watch?v=4PUVm-jIbWQ

Dus kom langs in onze winkel en bewonder de Nepalese collectie. Dambar verteld u er graag meer over! Tot vrijdag 2 december vanaf 10.30 uur!

 

Wereldwinkel Scheveningen is het beste adres voor al je fair trade producten. Van kleine cadeautjes tot grote geschenken. Ook voor verschillende voedingsmiddelen kan je bij ons terecht. Ons assortiment van biologische producten wordt steeds meer uitgebreid. Als je bij Wereldwinkel Scheveningen iets koopt, heb je een origineel en/of (h)eerlijk product én doe je iets goeds voor een ander!

Archief