Wereldwinkel Scheveningen & Fairtrade.

Wereldwinkel Scheveningen verkoopt authentieke, bijzondere en originele producten uit ontwikkelingslanden. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat de producten zijn geproduceerd en verhandeld met respect voor mens en milieu. De winkel wordt geheel gerund door vrijwilligers.

Fairtrade (eerlijke handel).

Het doel van Wereldwinkel Scheveningen is om bij te dragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van producenten in ontwikkelingslanden. De winkel verkoopt daarom vrijwel uitsluitend Fairtrade producten.De producenten krijgen een goede prijs voor hun producten. Dit maakt het voor hen mogelijk zelf een menswaardig bestaan op te bouwen en voorkomt dat mensen afhankelijk worden van (buitenlandse) hulp. De producten die wij verkopen zijn afkomstig van leveranciers die door onafhankelijke organisaties worden gecontroleerd.


Wereldwinkels hebben regels opgesteld waarin staat wat Fairtrade is.In het kort gaat het om:

  • Verantwoorde prijzen, leefbare lonen.
  • Verantwoorde arbeidsomstandigheden, recht op vakbond.
  • Geen kinderarbeid, geen gedwongen arbeid.
  • Gelijke kansen voor mannen en vrouwen.
  • Zorg voor het milieu.
  • Contracten afsluiten voor langere periode.
  • Transparantie van doel en werkwijze van de handelspartners.

Niet alleen de producenten moeten aan deze criteria voldoen, ook de importeurs die aan de wereldwinkels leveren en de wereldwinkels zelf. Fairtrade is namelijk gelijkwaardige handel. Iedereen moet zich aan de regels houden.

 

Wereldwinkel Scheveningen is het beste adres voor al je fair trade producten. Van kleine cadeautjes tot grote geschenken. Ook voor verschillende voedingsmiddelen kan je bij ons terecht. Ons assortiment van biologische producten wordt steeds meer uitgebreid. Als je bij Wereldwinkel Scheveningen iets koopt, heb je een origineel en/of (h)eerlijk product én doe je iets goeds voor een ander!

Archief