Heerlijk zomers recept om te maken met onze aanbieding: Rijstsalade met gemberkip.

Brunch- of hoofdgerecht (4-6 personen)

Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de erwten in water met zout in 6 min. beetgaar. Kook de peultjes in 4 min. knapperig gaar. Spoel de erwten en peultjes onder stromend water koud. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kip in 15 min. rondom bruin en gaar. Voeg de woksaus toe en bak nog 1-2 min., tot de saus aan de kip gaat hechten. Leg de kip op een bord, schenk de saus erover en laat 5 min. afkoelen. Giet de rijst af. Spreid de rijst uit op een platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng de erwten, peultjes, ananas, komkommer, rode ui, pinda’s, het sap van 1 limoen en de helft van de koriander of platte peterselie door de rijst.Breng op smaak met zout en peper. Snijd de gemberkip in repen en verdeel met de saus over de salade. Bestrooi met de rest van de koriander en geef de laatste limoen in partjes gesneden erbij.

Variatietip: vervang de kip door tofu.

Ingrediënten:
200 g verse gedopte doperwtjes (of evt. diepvries)
200 g peultjes
2 el zonnebloemolie
400 g kippendijfilets
½ komkommer, geschild, in halve maantjes
1 rode ui, fijngesneden
50 g gezouten pinda’s
2 (bio)limoenen
1 bosje koriander of platte peterselie (20 g), grofgehakt

En van Fair Trade Original:
250 gr Pandanrijst 
75 ml Woksaus Soy Ginger (of meer naar smaak)
1 blikje Ananasstukjes

 

Wereldwinkel Scheveningen is het beste adres voor al je fair trade producten. Van kleine cadeautjes tot grote geschenken. Ook voor verschillende voedingsmiddelen kan je bij ons terecht. Ons assortiment van biologische producten wordt steeds meer uitgebreid. Als je bij Wereldwinkel Scheveningen iets koopt, heb je een origineel en/of (h)eerlijk product én doe je iets goeds voor een ander!

Archief