Den Haag nu zichtbaar fairtrade.

Sinds oktober 2015 is Den Haag officieel fairtrade gemeente. Deze titel geeft aan dat in de stad bedrijven, maatschappelijke organisaties, bewoners en gemeente samen werk maken van eerlijke handel. Fairtrade zorgt voor betere leef- en werkomstandigheden in ontwikkelingslanden. Dit past bij Den Haag als internationale stad voor vrede en recht.

Vrijdag middag 3 juni plaatste wethouder Joris Wijsmuller (Duurzaamheid) een fairtrade bord in de vitrine van het stadhuis aan het Spui. Wijsmuller: "We zijn er trots op dat we samen met 160 winkels, bedrijven en organisaties in de stad fairtrade ondersteunen en dat we één van de 67 Nederlandse fairtrade gemeenten zijn sinds oktober vorig jaar. Maar het is geen reden om tevreden achterover te gaan leunen. Om deze titel te behouden moeten we zichtbare inspanningen en resultaten laten zien. Dankzij de duurzame Haagse kracht in de stad heb ik daar alle vertrouwen in."

Voor meer informatie:
www.duurzaamheiddenhaag.nl/fairtrade
www.fairtradegemeenten.nl

 

Wereldwinkel Scheveningen is het beste adres voor al je fair trade producten. Van kleine cadeautjes tot grote geschenken. Ook voor verschillende voedingsmiddelen kan je bij ons terecht. Ons assortiment van biologische producten wordt steeds meer uitgebreid. Als je bij Wereldwinkel Scheveningen iets koopt, heb je een origineel en/of (h)eerlijk product én doe je iets goeds voor een ander!

Archief