Dansvoorstelling "Made in Bangladesh" in het Zuiderstrandtheater.

De voorstelling "Made in Bangladesh" is op woensdag 21 oktober te zien in het Zuiderstrandtheater met als actueel thema de pijnlijke misstanden in kledingfabrieken in Bangladesh.

De theatermaakster Helena Waldmann deed voor haar nieuwe dansvoorstelling onderzoek naar de kledingproductie voor de westerse wereld in Bangladesh. Arbeiders werken ten koste van hun gezondheid en tegen zeer lage lonen. In 2013 was er een dieptepunt toen een fabriek in de textielstad Dhaka in Bangladesh instortte met veel doden als gevolg.

Indiase kathak.

De choreografie van Waldmann combineert dans, gebaseerd op de Indiase kathak, met een maatschappelijke boodschap. Haar productie "Made in Bangladesh" zorgt voor een show met een onderwerp dat onder je huid kruipt. Een thema dat wordt uitgedrukt door een grotendeels vrouwelijke cast uit Bangladesh.

Made in Bangladesh
Woensdag 21 oktober 2015, 20.00 uur
Zuiderstrandtheater, Den Haag


 

 

 

 

Wereldwinkel Scheveningen is het beste adres voor al je fair trade producten. Van kleine cadeautjes tot grote geschenken. Ook voor verschillende voedingsmiddelen kan je bij ons terecht. Ons assortiment van biologische producten wordt steeds meer uitgebreid. Als je bij Wereldwinkel Scheveningen iets koopt, heb je een origineel en/of (h)eerlijk product én doe je iets goeds voor een ander!

Archief